İnternet Sitesi Yaptırma

İnternet Sitesi Yaptırma
İnternet Sitesi Yaptırma
05 Kasım 2022 / 22:59

Her şey internet üzerinden yürüdüğü için internet sitesi yapmak ve yaptırmak çok önemlidir. Bir internet sitesi yaptırma kararı verildiğinde dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır.

Kullanıcılar Web Sitesinin En Önemli Unsurudur

Web sitesi kurarken kullanıcı deneyimi baz alınmalıdır. Kullanıcı son derece önemlidir.

Web sitenizi kullanacak kullanıcılar;

Ne istiyor
Ne duymak, öğrenmek istiyor
Nasıl bir tasarım istiyor

Gibi hususlar iyi analiz edilmelidir. Kullanıcı web sitesinde ne görmek istiyorsa o verilmelidir.

Web Siteniz Sizi İyi Tanıtmalıdır

Web sitenizi ne için kurduğunuzu, tam olarak ne yaptığınızı, değerlerinizi doğru bir şekilde anlatabilmelisiniz. Bir kullanıcı web sitesine girdiği anda sitenin ona ne verebileceğini anlamalıdır.

Görsel Kullanımı Çok Önemli

Web sitelerinde orijinal ve gerçek görseller kullanılmalıdır. Kullanıcılar günde onlarca siteye giriyorlar ve en çok dikkat çekenler gerçek ve samimi fotoğrafların kullanıldığı siteler. Bu nedenle sitenizde kullanılan fotoğrafların size özel ve kaliteli olmasına özen gösterin.

Sitenin Hızı Çok Önemlidir

Web sitesi son derece hızlı olmalıdır. Kullanıcılar sitede daha fazla hareket edebilmeli, daha çok vakit geçirebilmeli ve mutlu olmalıdırlar. Kimse beklemeyi sevmeyeceğinden sitenin hızına çok dikkat edilmelidir.

Kullanıcı Yönlendirmeleri Doğru Şekilde Yapılmalıdır

Web sitesi kullanıcıya doğru yönlendirmeleri yapabilmeli, kullanıcının nerden gelip nereye gideceğine dair doğru yönlendirmeleri yapmalıdır.

Kullanıcı yönlendirmelerin yanında harekete geçirici ifadelerle de karşılaşmalıdır. “Hemen randevu alın.” “Sepete ekle.” ”Tükenmeden al.” “ Formu doldur.” Gibi butonlarla kullanıcı harekete geçirilmelidir.

Web Sitesinin Hedefleri Belirlenmelidir

Web sitesi oluşturulurken sitenin hedefi belirli olmalıdır. İnsanlar web sitesine bir şeyler satın almak için mi, form doldurmak için mi yoksa yalnızca bilgi almak için mi giriyor? Bu amaç önceden belirlenmelidir.

Web Sitesinde İletişim Seçenekleri Olmalıdır

Web sitesinde iletişim alanları artırılıp iletişim kolaylaştırıldıkça dönüşüm oranları da artacaktır. Telefon, form, whatsapp numarası, sohbet butonu ya da bir mail adresi kullanıcıların site sahibine dönüş yapmasını sağlayacaktır.

Teknoloji sürekli ilerliyor, web siteleri de bu gelişimi takip etmelidir. Web sitesi kullanıcıların ve potansiyel müşterilerin gözünde itibarını kaybetmemek için daima güncel olmalıdır.

Sizin için ne yapabiliriz?
Pena Software sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close